Skip to content

Engineering: Stalen spiltrap

Spiltrap

Een stalen wenteltrap is een populair ontwerp in architectuur en engineering vanwege de esthetische waarde en ruimtebesparing. Bij het ontwerpen van een stalen wenteltrap met houten treden is het belangrijk om te zorgen voor voldoende sterkte en stabiliteit van de structuur.

In dit ontwerp is gekozen voor een combinatie van staal en hout. De handrailing buis met een diameter van 30 mm, wordt gebruikt als leuning voor de trap. De staanders zijn gemaakt van een strip van 40×10 mm staal, die stevigheid en ondersteuning bieden aan de hand railing.

De treden van de trap zijn gemaakt van 20 mm massief eikenhout, wat zorgt voor een warme uitstraling en duurzaamheid. Het zetwerk van de treden dragers zorgt voor een stabiele en veilige bevestiging van de houten treden.

De trapboom is gemaakt van een staalplaat van 250×5 mm, die sterk genoeg is om het gewicht van de treden en gebruikers te dragen. De binnen buis, met een diameter van 100 mm, zorgt voor extra stabiliteit van de structuur.

Het tekenwerk voor dit ontwerp is gedaan in Ansys Spaceclaim, wat een krachtig 3D-modelleerprogramma is. De sterkteberekeningen zijn uitgevoerd met Ansys Discovery Live, wat een geavanceerde simulatietool is die real-time feedback geeft over de sterkte en stijfheid van de constructie.

Al met al is dit ontwerp van een wenteltrap met houten treden een mooie combinatie van functionaliteit en esthetiek. De keuze voor staal en hout zorgt voor een duurzame en stevige constructie, terwijl het ontwerp zelf zorgt voor een elegant en tijdloos uiterlijk.

Offerte aanvragen

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Sleep bestanden hierheen of
Toegestane bestandstypen: pdf, dwg, Max. bestandsgrootte: 10 MB, Max. aantal bestanden: 3.
    Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.