Skip to content

Project 026 – Helmond

Sculpturale Wenteltrap in Showroom ASWA Keukens Helmond

In de ASWA Keukens showroom in Helmond, bekend om het exclusieve merk SieMatic, staat een opvallende stalen wenteltrap. Dit ontwerp van Hanssen ID interieurarchitecten mengt vloeiende rondingen met hoogwaardige materialen, waardoor de trap niet alleen functioneel is maar ook als een sculptuur omhoog draait.

De constructie bestaat uit 10mm dik gewalst staal voor de trapbomen, die de marmeren treden en stootborden met kenmerkende zwarte aderen ondersteunen. Een uniek detail is het stucwerk aan de onderkant van de trap, dat 2 cm terugligt van het staal, wat een verfijnd en bijna zwevend effect geeft aan de constructie.

Een hardglazen balustrade omringt de vide, waardoor de ruimtelijkheid van de showroom wordt versterkt zonder in te leveren op veiligheid. Dit zorgt voor een onbelemmerd zicht en verlicht de weg voor bezoekers naar de collecties van andere keukenmerken. De ter plekke gespoten afwerking van de trap accentueert de combinatie van functionaliteit en esthetische aantrekkingskracht.

Deze wenteltrap dient niet alleen als een praktische verbinding tussen de verdiepingen maar ook als een centraal designelement dat de luxe en het ambachtelijke vakmanschap van ASWA Keukens benadrukt. Elk element draagt bij aan een gelaagde ervaring van verfijning en innovatie in de showroom.

Offerte aanvragen

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Sleep bestanden hierheen of
Toegestane bestandstypen: pdf, dwg, Max. bestandsgrootte: 10 MB, Max. aantal bestanden: 3.
    Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.